Belföld

2012.10.01. 11:14

Hat és fél évre ítélték a betegtársa halálát okozó szentesi férfit

Hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki február 5-én olyan súlyosan bántalmazta a szentesi kórház pszichiátriáján idős, magatehetetlen betegtársát, hogy a sértett néhány órával később meghalt.

MTI

A bántalmazás következtében az idős férfinak eltörött az arc-, az állkapocs és orrcsontja, és jelentős mennyiségű vért vesztett. Az ápolók a történtek után rögtön elkezdték a férfi ellátását, a páciens azonban néhány óra múlva elhunyt. Halálát a vérveszteség mellett vérbelehelés és fulladás okozta.     A vádlott az elmeorvos-szakértő véleménye szerint betegsége miatt közepes mértékben korlátozott.   Kiss Dániel tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában kifejtette, a vádlott kóros elmeállapotát enyhítő körülményként kellett figyelembe venni, a férfi azonban védekezésre képtelen, idős betegtársát bántalmazta, akinek esélye sem volt az ellenállásra.     Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!