Belföld

2009.04.27. 13:52

Bajnai Gordon Bécsben tárgyal

Bajnai Gordon kedden bemutatkozó látogatást tesz Werner Faymann osztrák kancellárnál, a találkozón a két ország aktuális ügyeinek áttekintése mellett várhatóan szó lesz a gazdasági válság okozta kihívásokról és a rájuk adható válaszokról is.

feol.hu

A megbeszélésen várhatóan kitérnek az osztrák bankok magyarországi helyzetére és a Nemzetközi Valutalap (IMF) hitelkeretével kapcsolatos magyar takarékossági intézkedésekre, a magyarországi belpolitikai helyzet értékelésére és a következő osztrák-magyar kormányülésre, amelyet a tervek szerint októberben Bécsben tartanak majd - közölte az osztrák kormányfő hivatala az MTI érdeklődésére.
Bajnai Gordon közvetlenül kedd délelőtti brüsszeli tárgyalásai után érkezik az osztrák fővárosba. Ugyanaznap Bécsbe utazik Balázs Péter külügyminiszter is, és megbeszélést folytat osztrák kollégájával Michael Spindeleggerrel - közölte az MTI-vel az osztrák külügyi tárca sajtóosztálya.
Legutóbb március 5-én került sor kétoldalú megbeszélésre a két ország miniszterelnökei között, amikor Werner Faymann bemutatkozó látogatást tett Gyurcsány Ferenc volt kormányfőnél. Akkor egyebek között a heiligenkreuzi szemétégető ügyéről és az osztrák-magyar kormányülésről esett szó.
Előzőleg 2008 májusában találkozott Bécsben osztrák és magyar kormányfő. Alfred Gusenbauer akkori osztrák kancellár kezdeményezésére informális egyeztetést tartottak Gyurcsánnyal a kétoldalú ügyekről és uniós kérdésekről.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!