Belföld

2009.03.23. 18:21

A határidő csütörtök: Új jelölt, vagy előrehozott választások

Budapest - Ha csütörtökig nem merül fel érdemi miniszterelnök-jelölt, akkor előrehozott választások lehetnek – mondta <i>Fodor Gábor</i> SZDSZ-elnök a <i>Gyurcsány Ferenccel</i> folytatott megbeszélése után.

nincs nev

Az SZDSZ és az MSZP hétfőn megállapodott abban, hogy nem lesz koalíció a két párt között. Az SZDSZ kívülről támogatná az új kormányt, hogyha sikerül egy megbízható és jó programban, illetve egy hiteles miniszterelnökben megállapodni a két pártnak. 

Mindkét párt kívülről érkező, vagyis nem szocialista miniszterelnököt jelölne. Név hivatalosan nem hangzott el, de az MR1-Kossuth Rádió értesülései szerint Glatz Ferenc, Surányi György és Mészáros Tamás rektor került szóba. 

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: egy reformelkötelezett kormánynak kell felállnia, amit a liberálisok a Reformszövetség programja alapján képzelnek el. Ez nincs ellenére a szocialistáknak sem - mondta Lendvai Ildikó frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!