Belföld

2017.08.04. 11:58

Tekintettel a tartós kánikulára nem mindegyik tervezett áramszünet valósul meg

A rendkívüli hőség miatt felülvizsgálja a tervezett üzemszüneteit az E.ON: a szakemberek csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.

Tekintettel a tartós kánikulára, az E.ON áttekinti minden, üzemszünettel járó tervezett beavatkozását annak érdekében, hogy a tartós hőségben a hűtéshez szükséges villamos-energia rendelkezésre álljon a lakosság számára. Ahol lehetséges, lerövidítik vagy átütemezik a feladatokat – tudtuk meg a felhívásból.

A tervezett üzemszünettel járó hálózatfejlesztési munkálatokat 30 nappal azok tervezett időpontja előtt kezdik előkészíteni a szakemberek – ilyenkor a várható időjárásra vonatkozó információ még nem áll rendelkezésre. A rendkívüli hőségre való tekintettel az E.ON minden olyan tervezett beavatkozást áttekint, és dönt annak esetleges átütemezéséről vagy rövidítéséről, mely áramszünettel járna. Ezen a héten számos beavatkozást halasztottak el, ütemeztek át, és ezt az intézkedést a hőségriadó ideje alatt továbbra is fenntartják. Ahol lehetséges, a legszükségesebb beavatkozásokra rövidítik, vagy későbbi időpontra halasztják a munkálatokat. Azokban az esetekben, ahol a szolgáltatásbiztonságot közvetlenül veszélyeztető helyzet áll fenn, a szükséges beavatkozást elvégzik a szakemberek. Az elhalasztott munkálatokat későbbi időpontban fogják elvégezni a szakemberek. Az új időpontról az érintett ügyfelek szórólapon, a vonatkozó szabályozásnak megfelelően 15 nappal a munkálatok megkezdése előtt tájékoztatást kapnak majd – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!