Belföld

2012.05.17. 09:39

Elfogták az álrendőröket

Álrendőröket fogtak el valódi rendőrök Budapesten, a huszonéves férfi és nő házkutatásra hivatkozva akart bejutni lakásokba, hogy megszerezhessék az ott élők értékeit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A tájékoztatás szerint az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a BRFK-ra, miszerint egy férfi magát rendőrnek, illetve magánnyomozónak kiadva keresett fel embereket és házkutatást akart tartani. A férfi minden alkalommal egy rendőrségi címert ábrázoló jelvényt és az eredetihez nagyon hasonló rendőrségi igazolványt mutatott fel, az övén fegyvert, gázspray-t és bilincset viselt.
A megalapozott gyanú szerint a férfi és élettársa április végén a BKV egyik buszáról leszállított egy embert  a Dózsa György út egyik megállójában, ruházatát, csomagját átvizsgálták, majd a lakhelyére kísérték, ahol a mobiltelefonját akarták lefoglalni. A sértett ellenállt és elmenekült a helyszínről - olvasható a BRFK közleményében.
Pár órával később az álrendőrök egy Csángó utcai lakásba kopogtattak be, ahol szintén házkutatást akartak tartani, jelezték viszont, hogy pénz fejében elállnak attól. A tanúk személyleírásai alapján a rendőröknek pár napon belül sikerült beazonosítaniuk a magát magánnyomozónak kiadó férfit, akit a sértettek egyértelműen felismertek.
A 29 éves férfi és 25 éves élettársa ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!