Belföld

2012.03.08. 13:08

Életveszélyes állapotban a bántalmazott csecsemő

Továbbra is életveszélyes állapotban van az a csecsemő, akit kedden Tiszakécskéről súlyos sérülésekkel szállítottak a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba.

MTI

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek azt mondta: a tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője kedden tett bejelentést, mert a gyermekét egyedül nevelő anya nem vitte orvoshoz a csecsemőt, akin eddig még nem tisztázott módon bekövetkezett sérüléseket észlelt. A 22 éves anyát életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Nagy Anikó, a Heim Pál kórház orvos igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kórház intenzív osztályán kezelik azt a négyhetes csecsemőt, aki feltehetően bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyermeknek koponyasérülése, többszörös végtag- és bordatörése, továbbá "súlyos belszervi elváltozásai" vannak - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!