Belföld

2011.05.05. 04:43

Még tíz évig titok a Gripen-döntés jegyzőkönyve

Még tíz évig, 2021. december 31-ig titkos az első Orbán-kormány nemzetbiztonsági kabinetülésének az a jegyzőkönyve, amely a Gripen-beszerzésről szól - írta a csütörtöki Népszabadság.

MTI

A cikk szerint a kabinetülésről szóló jegyzőkönyvből pontosan kiderülne, hogy az első Orbán-kormány miért döntött a szakmai iránymutatások ellenére az F-16-osok helyett a svéd vadászgépek mellett.
A napilap a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) találta meg az iratot, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az előterjesztés minősítésére az akkor hatályos államtitokról és szolgálati titokról szóló törvény, valamint a honvédelmi szolgálati titokról szóló HM-rendelet alapján került sor. A szaktárca elismerte azt is, hogy az irat minősítésének felülvizsgálatára legutóbb tavaly került sor, amely során a minősítő a 2021-ig szóló határidő fenntartását tartotta indokoltnak - áll a cikkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!