Belföld

2011.05.16. 10:30

Kivonult az MSZP és a KDNP az alkotmányügyi bizottság üléséről

Az MSZP, majd a KDNP képviselői is kivonultak a parlament alkotmányügyi bizottságának hétfői üléséről, a fideszes Lázár János és Balsai István pénteken beterjesztett két törvényjavaslatának tárgyalása közben.

MTI

Az előterjesztői, majd az MSZP-s és jobbikos hozzászólalások után a fideszes Szakács Imre kért szót, és álláspontja kifejtése után javasolta: ha minden frakció hozzászólt a kérdéshez, zárják le a vitát, mivel számos napirendi pont van még hátra. A levezető elnök, Cser-Palkovics András (Fidesz) jelezte, erről a javaslatról vita nélkül kell dönteni. A vita lezárásával a testület fideszes tagjai egyetértettek. Ekkor az MSZP kivonult az ülésről.
Cser-Palkovics András ezután emlékeztetett, a házszabály alapján minden frakció egy képviselőjének joga van a vita lezárását követően hozzászólni a témához. Ezt követően a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás, majd a KDNP-s Salamon László kért szót. A kereszténydemokrata politikus azt mondta: egyetlen frakciónak, a KDNP-nek nem adatott meg a lehetőség a vitában való hozzászólásra. "Ha nem kíváncsi a bizottság a mondanivalónkra, akkor megtartjuk a véleményünket magunknak" - mondta. Ezután Rubovszky Györggyel (KDNP) együtt elhagyták a termet.
A Lázár-Balsai-javaslatok szerint már idén 15 tagúra bővülhet az Alkotmánybíróság, illetve megszüntethetővé válhat az öregségi nyugdíjkorhatár előtt folyósított nyugellátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!