Belföld

2011.04.14. 10:56

Jobbik: a Szebb Jövőért egyesület értékes szolgálatot tesz

A jobbikos Volner János közlése szerint a pártja eszmei támogatását bíró, bíróság által bejegyzett szervezetként működő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai számtalan esetben láttak el értékes szolgálatot a közbiztonság érdekében, katasztrófák okozta károk elhárításában, többször értek tetten és adtak át a rendőrségnek bűnözőket.

MTI

Az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese erről csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen elmondta azt is: a közelmúltban Hajdúhadházon és Tégláson az egyesület tagjai lakossági bejelentésre szálltak ki és értek tetten két-két betörőt, akiket feltartóztattak, majd átadtak a rendőrségnek.

A "fideszes arrogancia és a túlhatalom" számlájára írta azt a rendőrségi tájékoztatást, amely szerint az Országos Polgárőr Szövetség egyik képviselője tartotta vissza a téglási betörőket. (A sajtótájékoztatón egy videofelvételt is levetítettek azon álláspontjuk alátámasztásának szándékával, hogy a Szebb Jövőért Egyesület tevékenyen vett részt a bűnözők elfogásában.)

A Szebb Jövőért Egyesület tagjai fogták el a betörőket, a másik esetben pedig az történt, hogy látták, amint kerítésen át ugranak át cigány fiatalok, akiket a polgárőrök elfogtak és visszatartottak a rendőrség megérkezéséig - mondta.

A Jobbik rendvédelmi kabinetjének vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az egyesület tagjai - ellentétben az Országos Polgárőr Szövetség felvételi eljárást nélkülöző gyakorlatával - állampolgári, alkotmányjogi és büntetőjogi ismeretekből is vizsgáznak, mielőtt részt vállalnának a szervezet munkájában.

Kiemelte: a Szebb Jövőért tagjai Hajdúhadházon, Nagydoboson, Ceglédbercelen, Gyöngyöspatán, Tégláson is értek tetten, majd adtak át a rendőrségnek bűnözőket.

Az egyesület közmegelégedésre, a helyi lakosok meghívására látja el Hajdúhadházon a tevékenységét - értékelte Volner János, hozzátéve: a szervezet nem a rendőrség, vagy a helyi polgárőrség konkurenciája, hanem a bűnözésé.

Kérdésre válaszolva nevetségesnek nevezte azokat a vádakat, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület megpróbálná megtörni az állam erőszak-monopóliumát. Mint mondta, egy olyan esetet sem mutatott fel senki, ami ezt támasztaná alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!