Belföld

2011.01.28. 15:08

A polgármester cáfol: nincs autós orosz rulett Öcsödön

Orosz rulettet nem játszanak, ám a község belterületén időnként valóban randalíroznak autós fiatalok Öcsödön - közölte egy sajtóhírre reagálva a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere pénteken az MTI-vel.

MTI

A hvg.hu internetes oldalon olvasható írás szerint Öcsödön az orosz rulett néven ismert játék sajátos, autós változatát játsszák, ami nemcsak a résztvevők, hanem vétlen emberek életét is veszélyezteti. Az orosz rulettban a „játékosok” pisztolyt tartanak a fejükhöz, majd anélkül húzzák meg a ravaszt, hogy tudnák, van-e golyó a tárban. A Körös-menti községben pedig a hvg.hu - helyiek elbeszélésére hivatkozó - cikke szerint fiatalok kocsiba ülnek, és a legnagyobb sebességgel – körültekintés nélkül – áthajtanak a forgalmas 44-es főúton.
Szó sincs orosz rulettről – szögezte le Molnár Bálint, Öcsöd polgármestere. Az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: ennek azért sincs realitása, mert körülbelül három éve - éppen a hvg.hu cikkében megszólaltatott vállalkozó kérésére - kihelyeztek két fekvőrendőrt a területre, alig száz méterre a 44-es főút kereszteződésétől.
 A polgármester azonban elmondta, hogy néhány fiatal autós időnként valóban randalírozik Öcsöd belterületén; gumikat csikorgatnak, megpördülnek kocsijukkal, ami zavarja a helybeliek nyugalmát. 
A hírre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken közleményben reagált. Pásztorné Kovács Ágnes közölte: a rendőrségre sem 2009-ben, sem 2010-ben nem érkezett bejelentés hasonló jellegű jogsértésekről. Öcsöd balesetei statisztikája sem támasztja alá, hogy a település közlekedésbiztonsági helyzete ne lenne megfelelő. Tavalyelőtt három, a múlt évben pedig két személyi sérüléses baleset történt a községben, és "egyik sem köthető a cikkben szereplő helyszínhez, illetve cselekményhez" - írta a szóvivő. Hozzátette, hogy a kunszentmártoni kapitányság munkatársai és az öcsödi körzeti megbízottak folyamatosan végeznek közlekedési ellenőrzéseket, köztük havonta átlagosan kétszer traffipaxos sebességmérést is az érintett területen.
A közlemény mindazonáltal kitér arra is, hogy a hatóság folytatja az ügy kivizsgálását, és ha szükséges, megteszi a kellő intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!