Belföld

2010.10.09. 13:20

Összefogás: Felsőzsolca telkeket ajánlott fel az iszapömlés károsultjainak

FMH - A nyár eleji árvízzel leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca építési telkeket ajánl fel az iszappal elöntött Veszprém megyei települések azon lakóinak, akik már nem akarnak visszaköltözni lakóhelyükre - mondta Tóth Lajos József, Felsőzsolca új polgármestere az MTI-nek.

MTI

Felsőzsolca és a közeli Sajólád önkormányzata telkeket biztosít azoknak, akik el akarnak költözni az iszappal elárasztott térségből - mondta a polgármester, hozzátéve: bíznak abban, hogy adott esetben karitatív szervezetek is segítenek a házak felépítésében.
A nyár eleji árvíz miatt Felsőzsolcán 204 ingatlan vált lakhatatlanná, ezek újjáépítése tart.
A polgármester az MTI-nek elmondta: az árvíz idején annyi segítséget kapott az ország minden szegletéből, egyénektől, cégektől, karitatív szervezetektől a város, hogy az önkormányzat úgy gondolta, ezt viszonozni kell. Pénteken több raklapnyi palackos ivóvizet, ecetet, a helybéli orvosi rendelők összeadásával 3 ezer gumi kesztyűt, ezer szájmaszkot, valamint ásót és lapátot vittek az iszappal elöntött térség településeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!