Belföld

2010.08.09. 12:27

Az MSZP összehívatná az emberi jogi bizottságot

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.

MTI

 A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.
Az MSZP már szombaton közölte, újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt vizsgálatot kér Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, valamint Pintér Sándor belügyminisztertől.
 A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt "kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették" - mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője.
A szocialista párt hétfői közleményében arról tájékoztatott, hogy a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának összehívását és a sajtónyilvános ülést.
 "A magyar közvéleményt felháborították a Magyar Sziget fesztiválon történt események, melyekre eddig mindössze az MSZP reagált elítélően. Nagyon ijesztő és beszédes, hogy ebben az ügyben a Fidesz-KDNP kormány még semmilyen elhatárolódást nem fogalmazott meg" - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!