Belföld

2010.07.07. 18:16

M7-es botrány: nem tudtak az újabb alvállalkozóról

FMH - Kedden elkeseredett fuvarozók tüntettek az M7-es mellett, mert nem kapták pénzüket. A kivitelező konzorciumot vezető cég válaszolt.

feol.hu

Nem kaptak pénzt, türelmük elfogyott és azt mondták, végső esetben ismét bontani kezdenek. Mindez kedden játszódott le az M7-es mellett, ahol elkeseredett fuvarozók demonstráltak. Ennek kapcsán, kérdéseinkre reagálva a PORR Építési Kft. jogi osztályvezetője azt írta lapunknak, hogy a kialakult helyzetet sajnálják, de az építőipar szerkezeti sajátosságait nem tudják befolyásolni, ahhoz jogalkotói döntés kell.

Mint arról beszámoltunk: kedden reggel meg nem kapott fizetésükért demonstráltak az autópálya szervizútjainak építésében részt vett fuvarozók. Az előzmények: az M7-es Nagykanizsa-Zalakomár szakaszának kivitelezési jogát a PORR Építési Kft. vezette PVT-M7 konzorcium nyerte el. Az egyik etap konkrét kivitelezését a Mező-BAU Kft.-nek adta át, az a Kutas B.B.B. Kft.-nek, aztán pedig a Nyírút Kft.-hez került a munka. A sor végén állók, az anyagszállítók már nem vagy csak részben jutottak hozzá a pénzükhöz. Ezért azt szeretnék, ha már a láncolatban felettük álló alvállalkozók nem fizetik ki őket, álljon helyt a PORR.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja, a Zalai Hírlap honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!