Belföld

2010.06.29. 12:55

Megfojtotta a feleségét, 12 év börtönre ítéltek a férfit

A Győri Ítélőtábla jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélt egy középkorú tatabányai férfit, aki fürdőköpenyének övével megfojtotta feleségét.

MTI

H. Tibor 2008 tavaszán véletlenül tudta meg, hogy felesége korábban megcsalta, és ezt nem tudta megbocsátani. A rendszeressé váló veszekedések közben egyszer már fojtogatta az asszonyt. Akkor az otthon lévő gyerekek értesítették a rendőrséget, a férfi ellen könnyű testi sértés miatt indult eljárás - tette hozzá Ferenczy Tamás.
Az asszony fél év múlva közölte válási szándékát. 2008. december 17-én a házaspár veszekedni kezdett, a férfi ököllel ütötte a nőt, majd egy fürdőköpeny övével megfojtotta, utána pedig feladta magát a rendőrségen.
A Győri Ítélőtábla a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság által kiszabott 12 éves fegyházbüntetést börtönben letöltendő szabadságvesztésre enyhítette - mondta el a szóvivő -, mert az első fokon eljáró bíróságtól eltérően az emberölést nem minősítette különös kegyetlenséggel elkövetettnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!