Belföld

2010.06.07. 16:12

Ellehetetlenült a tanítás, lezárták az évet Edelényben

FMH - Az árvízzel sújtott borsodi települések jegyzőitől azt kérték, hogy rendkívüli szünet elrendelésével zárják le a tanévet. Edelényben a Bódva áradása miatt nem járnak iskolába a gyerekek, a kiköltöztetett embereket az oktatási intézményekben szállásolták el.

MTI

Csiszár Miklós, Edelény jegyzője az MTI-nek azt mondta: a közoktatásról szóló törvény alapján az Edelény város közigazgatási területén működő nevelési-oktatási intézményekre kiterjedően hétfőn elrendelte a 2009/2010-es tanítási év lezárását. Megjegyezte, hogy a városban kialakult súlyos árvízi helyzet miatt a tanítás ellehetetlenült.
Hozzátette: a kieső tanítási napok pótlásáról - az elmaradt tananyag feldolgozásáról - az iskolának a következő tanítási évben gondoskodnia kell.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az oktatásért felelős államtitkár rendkívüli tanévzárás elrendelését kezdeményezi az árvízzel sújtott borsodi települések jegyzőinél.  
A tárca közlése szerint Hoffmann Rózsa azzal a kéréssel fordul a jegyzőkhöz: rendkívüli szünet elrendelésével zárják le az idei tanévet azokban az oktatási intézményekben, ahol a tanítás ellehetetlenült, valamint ott, ahol az iskolába járó diákok meghatározó többsége a súlyosan veszélyeztetett településeken él, s az elmúlt napokban családjukkal együtt kitelepítések elszenvedőivé váltak.
Mint írták, természeti katasztrófa esetén a jogszabályok lehetővé teszik, hogy az idő előtti tanévzárás ellenére a tanulók megkaphassák a bizonyítványukat. Az elmaradt tananyag pótlásáról a következő tanévben az iskolák gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!