Belföld

2010.06.22. 17:49

Borsodban befejeződött a kárfelmérés, fertőtlenítés

FMH - Az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települések közterületein befejeződött a fertőtlenítés és megtörtént az elsődleges kárfelmérés.

MTI

Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, a megyei védelmi bizottság elnöke kedden az MTI-nek elmondta: a települések közterületein befejezték a fertőtlenítést, de fertőtlenítőszer még van, ha a helyieknek szükségük van rá. 
A megyében 278 ház dőlt össze vagy vált életveszélyessé, így most az a legfontosabb, hogy a lakhatás feltételeit biztosítani tudják. Az újjáépítési költség hat és félmilliárd forint körül is lehet - tette hozzá.
Ha az ingatlan biztosítva volt, az érintett biztosítótársaságok segítenek. Akiknek nem volt lakásbiztosításuk, azoknak a lakhatását megpróbálják megoldani adott településen vagy a környéken. 
Ódor Ferenc arról is beszámolt, hogy folyamatosan érkeznek az adományok a megyébe, a karitatív szervezetek is részt vesznek a munkában. Leginkább pénzre és a mindennapi élethez szükséges ingóságokra, illetve építőanyagra lenne szükség az árvíz sújtotta területeken, ahol a víz mindent elsodort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!