Belföld

2010.03.17. 09:52

Százmilliós értékű hamis árut foglaltak le

FMH - Hamis márkajelzésű sportcipőket és női nadrágokat foglaltak le több mint 120 millió forint értékben a vámosok két kamionból a 86-os főút nádasdi szakaszán, és Rajka térségében.

MTI

A vám- és pénzügyőrség szóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a 86-os főúton megállított lengyel rendszámú hűtőkamion - a fuvarokmányok alapján - nyolcvan kartonban 900 pár Kínában gyártott cipőt szállított. Az ellenőrzés során azonban a pénzügyőrök további 856 kartonban több mint tízezer pár hamisított sportcipőt találtak elrejtve - írta Sipos Jenő.
A cipők eredetével a sofőr nem tudott elszámolni, ezért a vámhatóság a több mint 102 millió forint értékű árut lefoglalta.
A vámőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint Rajka térségében egy magyar kamiont vontak ellenőrzés alá, amely a legálisan szállított ruházati termékek mellett több mint kétezer hamisított női nadrágot is szállított. A megtévesztő csomagolású ruházati termékeket, amelyek értéke meghaladja a 20 millió forintot, szintén lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!