Belföld

2010.01.14. 10:22

Bajnaihoz fordulnak a BKV-sok - vita a sztrájkolók között

FMH - A BKV sztrájkbizottsága kész akár éjjel-nappal tárgyalni, hiszen minél hamarabb meg akarnak állapodni a céggel, ám juttatásaikhoz is ragaszkodnak, ezért Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordulnak.

MTI

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság elnöke közölte: a kormány és a BKV által aláírt szándéknyilatkozatban nem szerepel olyan rész, amely arról rendelkezne, hogy a szociális juttatások megvonásával kellene megtakarításokat elérni. A szakszervezetek információja szerint megvan minden olyan költségfedezet, amellyel teljesíthető lenne a kérésük, de ezt a menedzsment nem veszi figyelembe.
Nemes Gábor elmondta azt is: az utasok érdekében mostantól készek arra, hogy éjjel-nappal tárgyaljanak, mert meg akarnak állapodni.
Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója kifejtette: a BKV kormánytámogatásának alapja az az üzleti terv, amelyet a kormánynak is benyújtottak, s ez nem teszi lehetővé a követelések teljesítését. 
Közölte azt is: készek arra, hogy bármikor tárgyalóasztalhoz üljenek, és örülnek annak, hogy a sztrájkbizottság meg akar állapodni.


Egyre több a konfliktus a sztrájkoló és a nem sztrájkoló BKV-s alkalmazottak között - értesült szakszervezeti forrásokból csütörtökön az MTI.
Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta: azok a dolgozók, akik kiállnak a saját és más, nem sztrájkoló kollégáik érdekeiért is, joggal vannak felháborodva, hogy vannak, akik felveszik a munkát. Az, hogy az érdekképviseletek nem egységesen képviselik az álláspontokat, azoknak a szakszervezeti vezetőknek a felelőssége, akik nem csatlakoztak a munkabeszüntetéshez - tette hozzá.
A szóvivő ezzel Gulyás Attilának, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) elnökének kijelentésére reagált. A nem sztrájkoló szakszervezeteket képviselő vezető az MTI-nek elmondta, hogy a villamos- és a HÉV-vezetők dolga a legnehezebb a sztrájk alatt, mert ők kapják a legtöbb "beszólást" az utasoktól, és ugyanakkor sztrájkoló kollégáiktól is, akik szidalmazásokkal, rábeszélésekkel próbálják munkabeszüntetésre bírni a őket. Gyakran heves viták alakulnak ki a két tábor között - tette hozzá Gulyás Attila.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!