Belföld

2010.01.11. 15:27

A borsodi főügyészségen Molnár Oszkár feljelentése

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vizsgálja ki azokat a feljelentéseket, amelyeket Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere tett még az elmúlt évben magzatkárosítás és más esetek miatt.

MTI

Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést magzatkárosítás és más esetek miatt Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere még az elmúlt évben, a Legfőbb Ügyészség az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget jelölte ki a feljelentésben foglaltak  kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására - értesült hétfőn az MTI. A Legfőbb Ügyészség hétfőn küldte meg a feljelentést tartalmazó iratot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek, amely három napon belül dönt arról, hogy feljelentés kiegészítést kér, elutasítja a feljelentést, vagy elindítja a nyomozást az ügyben - közölte Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére.
Molnár Oszkár a feljelentésben több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosítással kapcsolatos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt.
Martossy György az MTI-nek azt mondta: a képviselő feljelentésében orvosok, védőnők, önkormányzati dolgozók kijelentéseire hivatkozik, nevesítve ugyanakkor senki nincs.
A Fidesz országos választmánya az elmúlt év végén úgy döntött, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében, Edelényben mást indít, a párt képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!