Belföld

2009.12.17. 13:28

Előzetesben a bozótvágós gyilkos

Előzetes letartóztatásban van az a férfi, aki bozótvágóval gyilkolta meg volt barátnőjét és annak új párját.

MTI

A Salgótarjáni Városi Bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a bozótvágó késsel gyilkoló salgótarjáni férfit - közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
A bíróság a végrehajtás helyeként a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, ahová a férfit már el is szállították - mondta Barsi József.
 Az elkövető ellen több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szóvivő közlése szerint az előzetes letartóztatást az indokolta, hogy a férfi egyszer már elrejtőzött a rendőrség elől, emellett - a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára, illetve magas büntetési tételére is figyelemmel - fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye.
A férfi hétfő este Salgótarján belvárosában, egy Pécskő úti élelmiszerbolt előtt támadta meg volt élettársát és annak új barátját egy 49 centiméter pengehosszúságú machetével, bozótvágó késsel, amellyel súlyos, csonkolásos, illetve fejsérüléseket okozott. Volt barátnője összeesett a bolt előtt, párja a boltba menekült be, ahová az elkövető utána ment, és az eladók, vásárlók szeme láttára folytatta a mészárlást. Ezután - a rendőrség tájékoztatása szerint - kezében a véres késsel, "kényelmes, nyugodt tempóban" hagyta el a helyszínt.
Szemtanúk elmondása szerint a boltba menekülő 34 éves férfi az üzletben meglátta egy ismerősét és azt mondta neki: Sanyi bácsi, segítsen! Ekkor az elkövető megállt, és szembe fordult a megszólítottal, aki feltette a kezét.
A megtámadott 25 éves nő a kórházba szállítás közben, 34 éves barátja pedig nem sokkal később meghalt.
A támadót a balassagyarmati kórház pszichiátriai osztályán kezelték, 9 nappal a bűncselekmény előtt engedték ki, akkor már egy hete nem szedte a gyógyszereit. A kórház igazgatója a bűncselekmény másnapján azt mondta az MTI-nek: egyetlen kérdésre sem válaszolnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!