Belföld

2009.11.06. 14:57

Fegyverrel lőtt a rendőrökre egy dühöngő férfi

FMH - Egy nő háza előtt őrjöngött erősen ittas állapotban az a férfi, akit végül a rendőrök szereltek le, bírtak jobb belátásra.

MTI

Fegyverrel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre egy 43 éves tápiószelei férfi; a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt folytat eljárást - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken.
Csütörtökön az esti órákban érkezett bejelentés, amely szerint B. Attila erősen ittas állapotban egy rendőri segítséget kérő nő háza előtt fenyegetőzik, a bejárati ajtót rugdossa, valamint a nála lévő fegyverrel több lövést adott le. 
A bejelentést követően rövid időn belül a helyszínre érkeztek a helyi rendőrőrs járőrei.  Ahogy közelítettek a dühöngő férfi felé, az a nála lévő fegyverrel először a levegőbe, majd célzottan, a járőrautó felé több lövést adott le. 
A kialakult helyezet következtében további rendőrök érkeztek a helyszínre, miközben a már ott lévő járőrök folyamatosan szóval tartották a fenyegetőző férfit. Ennek köszönhetően sikerült elérniük, hogy a férfi agresszív magatartásával alábbhagyjon. 
Végül az intézkedő rendőrök meggyőző érveinek, következetes, folyamatos kommunikációjának köszönhetően sikerült a férfit jobb belátásra bírni, aki a nála lévő fegyvert - melyet engedély nélkül tartott - átadta. Ezt követően előállították a nagykátai rendőrkapitányságra.
A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!