Belföld

2009.10.22. 05:01

Együtt ünnepeltek

Jelentős év volt 1989. Ezt az esztendőt idézzük fel napról napra. Nem az országos, hanem a megyei eseményekre, hírekre fókuszálva.

Tribolt Lajos

Fehérváron az MDF, SZDSZ, Fidesz, MSZDP, FKGP és a hozzájuk csatlakozó szervezetek a Velence szálló előtti téren tartottak nagygyűlést a forradalom évfordulóján. Világosi Gábor köszöntője után Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke mondott beszédet.
A dunaújvárosi Junior Cipőgyár az előző esztendőben egymillió pár cipőt állított elő, s azért csak ennyit, mert az eszközei nem tettek lehetővé többet, holott rendelés lett volna. 1989-re azonban már csak 100 ezer pár lábbelit rendelt tőlük a kereskedelem. A válság hatására csökkentették a létszámot, mások maguktól mentek el.
A TIT 300 órás, heti egynapos munkaügyi tanfolyamot indított Fehérváron érettségizetteknek.
Pajzán székely népmeséket mondott felnőtteknek Kóka Rozália a móri Radó Antal könyvtárban.
Létrejött a Videoton-SEL Távközlési Társaság, ebben 47-47 százalékot birtokolt a Videoton és  a SEL-ALCATEL. A cél a magyar távközlés fejlesztésének támogatása volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!