Belföld

2009.08.17. 14:12

Új járatokat indítana a BKV a Margit híd felújítása miatt

A Margit híd felújítása idején egyes vonalakon több járművet közlekedtet a BKV, a kapacitás növeléséhez évente több mint 550 millió forint pluszköltségre van szükség - közölte a Főpolgármesteri Kabinet hétfői döntését ismertetve a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

feol.hu

Nyáry Krisztián közölte: a kabinet elé került javaslat szerint sűrűbben járna a 2-es metró és a 4-6-os villamos,  ezáltal tanítási időszakban munkanapokon Pest és Buda között 45.400 többletférőhelyet tud a BKV biztosítani.
Az igazgató kifejtette, hogy a maximális járatsűrűség érdekében munkanapokon ismét közlekednek majd a nagykörúton az úgynevezett Ganz csuklós villamosok is. Növelik a lezárt Margit híd környezetén túl is egyes "ráhordóvonalak" kapacitását. Így napközben a szentendrei HÉV vonalán 3 helyett 6 kocsis szerelvények közlekednek majd. Sűrűbben járnak az 1-es és a 17-es villamosok, meghosszabbítják a 11-es autóbusz csúcsidejét, a 76-os trolibusz vonalán pedig csuklós járműveket állítanak forgalomba.
Az MTI információi szerint a tervezett változtatások érdekében a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának a jövő héten módosítania kell a BKV paraméterkönyvét, összmenetrendjét. A kapacitásbővítésről helyszíni előterjesztés alapján, napirendi kiegészítéssel tárgyalt a kabinet. A több mint félmilliárd forintos többletköltséget a fővárosi önkormányzat költségvetésének módosításával vagy a BKV amúgy is szűkös forrásainak belső átcsoportosításával lehet majd előteremteni.
A múlt héten a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) javasolta, hogy a BKV sűrűbben közlekedtesse járatait a Margit híd felújításának idején. Javaslataikat elküldték Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesternek, Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettesnek és Lakos Imre (SZDSZ) közlekedési tanácsnoknak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!