Belföld

2009.07.01. 12:51

Még kapós az üdülési csekk

FMH - Idén az első félévben 33 milliárd forint összegben vásároltak a munkáltatók üdülési csekket, és egymillióan kaptak ilyen utalványt - mondta Kiss Péter társadalompolitikai miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

feol.hu

A kormány úgy számol, hogy év végig kétmillióan kapnak üdülési csekket, amely üdüléshez, rekreációhoz nyújt segítséget - közölte a miniszter a kormány ülése után.
Kiss Péter tájékoztatása szerint a Nemzeti Üdülési Alapítvány által biztosított üdülési csekkből a munkáltatók idén már 33 milliárd forint értékben vásároltak, az előző év hasonló időszakában 27 milliárd forint értékben keltek el üdülési csekkek.
Hozzátette: arra számítanak, hogy az üdülési csekk forgalma az év egészében meghaladja az 50 milliárd forintot.
Kiss Péter közölte, az alapítvány az arra különösen rászorulókat további kedvezményekben részesíti, így idén 63 ezer kisnyugdíjasnak, fogyatékkal élőnek, nagycsaládosnak, szakmunkástanulónak biztosított támogatást 2,2 milliárd forint értékben.
A politikus azt mondta, ma már 12 ezer hazai szolgáltató fogadja el az üdülési csekket, amelynek nem jelentéktelen a foglalkoztatási hatása sem, hiszen négyezer-ötezer fős hálózat működtetését jelenti.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!