Belföld

2009.06.17. 12:39

A Kaméleon indul az Oscar-ért

FMH - Az Oscar-díjra nevező magyar bizottság szerdai ülésének döntése értelmében Goda Krisztina Kaméleon című játékfilmje képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában a 2010-es versenyben.

feol.hu

A Csak szex és más semmi és a Szabadság, szerelem című filmeket is jegyző Goda Krisztina legutóbbi filmje, a Kaméleon tavaly ősszel indult a magyar mozikban, idén februárban elnyerte a Magyar Filmszemle közönségdíját. A nemzetközi közönség a napokban láthatja először a sanghaji nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában.
Amerika leghíresebb filmes megmérettetésére, az Oscar-díjra minden ország nevezhet évente egy-egy játékfilmet, ezek közül a Los Angeles-i Filmakadémia képviselői választják ki január végén az öt jelöltet, amely a legjobb idegen nyelvű filmnek járó szobrocskáért kelhet versenyre. Az Oscar-jelöltek listáját jövő február 2-án hozzák nyilvánosságra.
(MTI)


A főszereplő, Nagy Ervin legalább olyan gyakran változtatja külsejét, mint személyiségét, foglalkozását
Fotó: internet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!