Belföld

2009.04.24. 02:29

Bizalmatlankodók - szimpátiaszavazás a közgyűlésban

Székesfehérvár - Támogatja-e Ön a polgármestert és az alpolgármestereket?- erre a kérdésre titkos szavazással válaszoltak tegnap a képviselők. Az eredmény láttán nincs derűre okuk a vezetőknek.

Házi Péter

Minden olyan nyugodtan indult: Warvasovszky Tihamér polgármester a tavalyi évet lezáró zárszámadás kapcsán elmondta, hogy az iparűzési adó jóval magasabb, 11,8 milliárd lett a vártnál, energiatakarékos felújításra 3 milliárdot, szociális segélyre pedig 353 milliót költött a város. A zárszámadást mégsem sikerült elfogadni, mert a polgári oldal hiányolta az ehhez szükséges vagyonleltárt, s mint Cser-Palkovics András a felelősöket kereső hozzászólások után mondta, a vita rég nem a zárszámadásról, hanem a városvezetés működőképességének hiányáról szól. Juhász László (Válasz) felvetette, tartsanak szavazást, hány képviselő támogatja a polgármestert és a három alpolgármestert. A titkos voksolás elsöprő számú nemet hozott, bár sokak szerint ez nem szakmai, hanem politikai szavazás volt. Amelynek amúgy sincs jogi következménye.

További részletek kapcsolódó anyagunkban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!