Egy kutya örökbe fogadásánál fontos szempont a gazda életkora!

2023.04.24. 11:18

Időseknek kölyökkutya? Inkább ne!

Számos kérdés vetülhet fel azokban a leendő gazdikban, akik elhatározzák, hogy szeretnének maguk mellé egy kutyát, de a legtöbben talán mégis ott rontják el, hogy nem mérik fel megfelelően az életvitelüket, amikor kutyát választanak.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

Az ASKA Állatmenhely nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az állat kiválasztásánál a gazda életkora, életvitele, na meg persze az, hogy mennyi szabadideje van, amit a kutyára tud és szeretne is fordítani. A menhely nemrég közzétett egy bejegyzést, melyben éppen egy ilyen ’szerencsétlen’ esetet elevenítettek fel, amikor az örökbefogadott négylábú végül ugyancsak a menhely rácsai között találta magát, mert nem a megfelelő gazdához került. Leírták, hogy az utcán találtak egy fiatal ebet, akiről később kiderült, hogy egy idősebb gazdája volt, aki nem bírt az állattal, mert szerinte túl kajla és mindig kiszökött. Örökbefogadott kutya volt, aki annak ellenére került korosabb gazdájához, hogy a legtöbb menhely és állatotthon elzárkózik a kölyök- és fiatalkorú kutyák örökbe adásától akkor, ha úgy vélik, túl idős a gazdijelölt és nem tudná kielégítően gondozni az állatot. Az ASKA szerint az imént említett eset kétféleképpen történhetett: más megye menhelyéből hozatta el a gazda az állatot, akiket nem érdekeltek a körülmények, vagy nem árulták el a menhelynek, hogy idős gazdája lesz a kutyának. Utóbbival ugyanis többször próbálkoztak már náluk is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!