Indulódalt kapott a Fema

2020.03.04. 11:30

Rapszám készült a Fejér megyei állatvédők számára

Indulózenét írt egy dalszerző a Fema Állatmentő Egyesületnek – ezzel is felhívva a fiatalabb korosztály figyelmét az állatvédők munkásságára, a téma fontosságára. Vagány, figyelemfelhívó szám született.

S. Töttő Rita

A Fema vagány és figyelemfelhívó indulózenét kapott egy rappertől, amit a csapat nagyon szeret Fotó: Fema

„Elítélem azt, aki az állatot bántja / Elítélem azt, aki láncra vágja! / Mit ártott neked, miért ez a sorsa?/ Egy kutyánál hűségesebb nem állhat a sorba! / Nem fordít hátat, hűséges marad, / Ha bántanak téged, ő állja a sarat! / Te is harcolj érte, kölcsönös a bizalom, / Amit mostanában látok, esküszöm, siralom…” – rappeli a P-GI nevű zenekar a Fema Állatmentő Egyesület indulódalában, amely olyan friss és ropogós, hogy csak a napokban látott napvilágot. A Fejér megyei állatvédők számára készült szám ahhoz a réteghez szól, amely még érzékeny s megérinthető a téma kapcsán. – Eljutott a hír hozzánk, hogy van egy srác, aki állatvédelem témakörében szeretne dalt írni – meséli a Fejér Megyei Hírlapnak ­Lajos Bence, a Fema tagja. – Így kezdtünk el beszélgetni Pekarek Jánossal arról, miről is szóljon a dal. Abban maradtunk, hogy legyen szó benne a Fema csapatáról, a kutya és ember közti kapcsolatról, s arról, hogy mindenkinek érdemes támogatnia a hasonló törekvéseket. Pekarek János számára szívügy az állatvédelem, nem is volt nehéz számára a dalírás:

A Fema vagány és figyelemfelhívó indulózenét kapott egy rappertől, amit a csapat nagyon szeret
Fotó: Fema

– Én mindig is állatbarát voltam, sosem tűrtem el, hogy bántsák az állatokat! Mindig is kiálltam értük és ki is fogok! Régóta terveztem, hogy írok egy zenét az állatkínzás ellen. Aminek most el is jött az ideje… – meséli a rapper, aki, mint kiderült, azért a Femának írt indulózenét, mert van egy nagyon jó barátja, aki tagja a csapatnak s aki sokat mesélt neki a csapatról, munkásságukról, nehézségeikről.

– Úgy éreztem, megérdemlik, hogy támogassam őket ezzel a zenével. De persze nem csak a zenével, számos más módon is! A dal mondanivalója igazából az, hogy nyissák ki végre az emberek a szemüket és ne tűrjék el az állatkínzást. Ha látják, hogy egy állatot bántalmaznak, akkor igenis menjenek oda és lépjenek közbe, védjék meg az állatot! Támogassák az állatvédő szervezeteket, mindenki úgy, ahogyan tudja. Mindenkit utolér a karma, egyszer mindenkinek felelni kell a tetteiért! – fogalmaz a rapper, akinek dalához a Fema reményei szerint hamarosan klip is készülhet.

A terv legalábbis ez, árulja el Lajos Bence.

– Ebben benne leszünk mi, a femások, az autónk, a történet pedig egy előre megrendezett mentés lesz, a bejelentéstől az állatorvosig. Szeretnénk, hogy a fiatalok is foglalkozzanak a témával, s ha máshogy nem, legalább így felhívjuk a figyelmet a munkánkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!