Adony

2012.01.27. 14:03

Edzőpálya, jobb öltöző

Adony - Öltöző, edzőpálya hiányzik és a fiatalok, akik aktívan részt vennének a sportéletben. Nincs hát könnyű helyzetben a városi sportklub közelmúltban megválasztott elnöke.

Tribolt Lajos

A Városi Sportklub elnökének egy hete választották meg Pálinkás Andrást. Bár még csak 35 éves, de 22 éve már igazolt játékosa volt a serdülő focicsapatnak. Az NB III-as ifjúsági bajnokságban még játszott, de az aktív játékoskarrier ott véget ért. A sporttól azonban nem szakadt el, mindíg segítette a sportkört. 2008-ban választották elnökségi taggá, most pedig Balassa Attila eddigi vezető lemondása után elnökké.


Elmondta, hogy szeretnének élni a társasági adó visszatérítésének lehetőségével. Nagyon fontos lenne a sportöltöző felújítása, hogy kulturáltabb körülmények várják a sportolni akarókat. Nagy vágyuk még egy műfűves edzőpálya kialakítása, most ugyanis mindenki a füves labdarúgópályát használja, így annak nagyon nagy a leterhelése.
Az elnök arról is beszélt, hogy nehéz a fiatalokat a rendszeres sportolásra rávenni. Túl sok az egyéb szórakozási, kikapcsolódási lehetőség. Sokszor azok sem jelennek meg egy-egy programon, akik megígérték. - A mi időnkben ez még másképpen volt - fakad ki, pedig korosnak még egyátalán nem mondható. Mindez azért is érdekes, mert az elmúlt évi sikertelen próbálkozások után ősztől szeretnének ismét serdülő csapatot indítani, miközben az ifisták létszámát is fel kell tölteniük 15-20 fős keretre. Természetesen a fociról van szó.
A felnőtt csapat a kilencvenes évek közepén még NB III-as volt néhány évig, ám az anyagilag nagyon megviselte az egyesületet. A megyei első osztályból négy éve estek ki, jelenleg a másodosztályban a 9. helyen állnak. Ezen négy-öt helyet szeretnének javítani a tavasz folyamán.

Az öregfiúk voltak már bajnokok is

Az egyesülethez tartozik a tenisz szakosztály is, nekik van egy salakos pályájuk és területi versenyeken indulnak. A női focicsapat szinte baráti alapon működik. Hetente tartanak edzéseket és meghívásos mérkőzéseken vesznek részt. Az öregfiúk focicsapata a megyei bajnokságban játszik, már három alkalommal meg is nyerték azt.  A Bozsik-programban U7, U9 és U11-es focicsapatuk vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!