Frissen Fejérből

2021.05.11. 07:05

A Közösségek Hetéhez csatlakozott a Köfém Művelődési Ház

A Köfém Művelődési Ház májusban továbbra is online programokat ajánl, de már gondolkodnak a személyes találkozáson is.

Bokros Judit

A művelődési ház az ­utóbbi időszakban, a járványügyi helyzet miatt rendszeres online kínálattal jelentkezik közösségi és YouTube-csatornáján. Kedves és értékes videókat, egyéb tartalmakat tesznek közzé egy-egy alkalomhoz igazodva.

Most például, május 10-től csatlakoztak a Közösségek Hete programsorozathoz, és úgynevezett Szoba Galériájukban „szívből alkotó” művészeket mutatnak be. A Közösségek Hete a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet. Kiemelt célja a közösségi kezdeményezések fókuszba helyezésével a közösségek megtartó erejének, illetve a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása – fogalmaznak a szervezők.

A köfémesek május 15-én 15 órától az alkotás örömét mutatják be a Szoba Galériában, a hét során pedig mindennap ajánlanak programot a környező településekről.

Május 20-án, csütörtökön 10 órakor a Kirakat-tárlatban új kiállítást nyitnak online. Az alkotó ezúttal Szabó-Farkas Tamás, akinek Vizeken át című fotótárlatát bárki megtekintheti majd, mert a képeket a ház ablakaira helyezik ki. A Hónap műtárgya sorozatukban kiemelt alkotójuk most Miklós János keramikusművész, tőle pedig a Szinesztézia című alkotására hívják fel a figyelmet.

A május 30-i gyereknapra is készülnek, de még nem dőlt el, hogy online eseményt vagy személyes találkozáson alapuló programot szerveznek-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!