Frissen Fejérből

2022.10.01. 11:41

Versekkel keresni az igazat - telt ház Eperjes Károly estjén

Igaz, nem először járt Székesfehérváron a nagy formátumú színművész, Eperjes Károly "Az igazat mondd, ne csak a valódit" című verses estjével, ám így is sokan voltak kíváncsiak rá.

Bokros Judit

Eperjes Károly és Négyessy Katalin estje maradandó élmény volt

Fotó: Lőrincz Miklós (SZKKK)

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által szervezett, a színházi produkciók utaztatását végző Déryné Programban megvalósult műsor maradandó élményt adhatott mindenkinek. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Négyessy Katalin gordonkaművésszel együtt lépett fel, a műsort pedig az Eperjes által válogatott XXI. századi istenkereső versek alkották. 

A színművész - akit Latinovits Zoltán Balassi-estje és Mensáros László A XX. század című műsora inspirált - nem csupán elmondta, hanem értelmezte (a maga megfogalmazása szerint "megcsócsálta") is a műveket, amelyeket hármas szerkezetbe foglalva hangzottak el. Így jutottunk el a szabad akarat megnyilvánulását kifejező versektől a lét végső értelmeként az Istenben való hitet megvalló szövegekig. 

A verses utazás során Ady Endre, Pilinszky János, József Attila, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor, Babits Mihály voltak a kísérőink. 

A lírát Négyessy Katalin gordonkajátéka tette még emelkedettebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában