Frissen Fejérből

2021.11.11. 07:30

Színpadra lép az isztiméri köz(ös)ség

Merész gondolat kezd egyre inkább testet ölteni a településen. A régóta dédelgetett álom talán már a közeljövőben valóra válik, és elindul a színház.

Palocsai Jenő

A színjátszó csoport vezetője, Vaszkó Bence nemrég költözött Isztimérre

Fotó: Gömbösné Rostaházi Judit

A helyi színjátszó kör megalakításáról Tarkó Edit önkormányzati képviselő azt mondta:

– Manapság nagyon nehéz egy-egy közösséget összetartani, főleg újat alkotni személyes jelenléttel. A társasági élet ma szinte csak az online térben létezik, és ez nagyon kényelmessé teszi az embereket, holott egy falu lelke az élő közösségi élet. Gömbösné Rostaházi Judit polgármesternek, aki a korábbi önkormányzati ciklusokban is felelt a falu kulturális programjaiért, régóta dédelgetett álma volt egy olyan, szervesen összetartozó közösség létrehozása, amely több korosztályt fogad magába, és ahova szívesen járnak az emberek.

A képviselőtől megtudtuk, hogy ehhez talált a település vezetése partnert a közelmúltban a faluba költöző színművész házaspár, Vaszkó Bence és Bende Kinga személyében, akik a Kaposvári Egyetem színművész szakán szereztek diplomát. Bence több darabot írt és rendezett is, komolyan gondolja, hogy alakítani kell egy csapatot, és azt is, hogy tudnak együtt tenni a kultúráért, ezért Vaszkó felvállalta a színjátszó kör vezetését, szakmai koordinálását.

A színjátszó csoport vezetője, Vaszkó Bence nemrég költözött Isztimérre
Fotó: Gömbösné Rostaházi Judit

Az első komolyabb megmozdulás az Anna-napi búcsú kapcsán született, amikor is Tarkó Edit önkormányzati képviselő férjével, a helyi főépítész Akúcs Leventével egy kis jelenettel járult hozzá az ünnepi műsorhoz. A felkészülésüket már akkor is Vaszkó Bence segítette. Az építész házaspár amúgy is aktív résztvevője a falu életének, így különösen gyümölcsözőnek ígérkezik, hogy ők lesznek az alakuló színjátszó kör motorjai.

Tarkó Edit hozzátette:

– A kezdeményezés célja, hogy közösséget alkossunk a magunk és ezáltal mások örömére is. Elsősorban azon 14 év feletti isztiméri és környékbeli lakosok jelentkezését várjuk, akik szeretnének emberek előtt, színházi körülmények között megnyilvánulni, vagy csak tenni akarnak valamit magáért a faluért, a kultúránkért egy jó csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában