Frissen Fejérből

2021.08.26. 07:15

Kétnapos táncos rendezvényt szerveznek Kápolnásnyéken

Egy kétnapos rendezvényen ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kortárs tánccal, melyet a Frenák Pál Társulat szervez.

Déri Brenda

Egerházi Attila is részt vesz a közönségtalálkozón

Fotó: FMH-archív

A bemutatkozó fesztivál A Café de la Danse fantázianevet viseli és augusztus 27-én és 28-án várja a látogatókat, hogy újradefiniálja számukra a kortárs tánc fogalmát. Céljuk, hogy a régióban már ismert társulatok és táncművészek előadásain keresztül az emberek közelebb kerüljenek a tánchoz, élvezzék és szeressék azt. Hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy az elkövetkezendő években újabb társulatokat vonnak be az eseménybe, így átfogóbb kép születhet a magyarországi kortárs táncról.

Egerházi Attila is részt vesz a közönségtalálkozón
Fotó: FMH-archív

Idén a Frenák Társulat által bemutatott Twins című előadás lesz látható, mely minden korosztály számára élvezetes élményt nyújthat.

Emellett a Székesfehérvári Balett Színház a Franc című egyfelvonásos tánckrimit, és a karantén időszakra utaló Aritmia című rövid etűdöt mutatja majd be. A közönségtalálkozó keretén belül a művészekkel, Frenák Pállal és Egerházi Attila Harangozó- és Jeszenszky Endre-díjas koreográfussal is találkozhatnak a jelenlévők.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött esemény szervezői készülnek beavató foglalkozásokkal is. A vállalkozó kedvűek workshopokon vehetnek részt, amihez nincs szükség korábbi táncos ismeretekre vagy előképzettségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában