Frissen Fejérből

2021.06.24. 07:15

Kulturális hét és nyári fesztivál Lepsényben

A kulturális hét programjait a nyári fesztivál kavalkádja követi Lepsényben – tudtuk meg Sütő Krisztinától, a művelődési ház vezetőjétől és Borsos György könyvtárostól.

V. Varga József

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap-archív

A 18. kulturális hét nyitánya Fráter Zoltán monodrámája, az Édes Rózám lesz. Déryné szerelmes élete Csomor Csilla előadásában elevenedik meg június 28-án, hétfőn 19 órától a művelődési házban. A színházi est ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A másnapi kultmozi házigazdája Erdélyi Attila, aki 19 órától egy 2000-es Guinness-rekordot elevenít fel ugyancsak a „kultúrban”. Borsos György tárlatvezetésével június 30-án, szerdán 10 és 16 órakor nyílt napra várják az érdeklődőket a múzeumba, a helytörténeti és néprajzi gyűjtemény megtekintésére. (A beltéri rendezvények védettségi igazolvánnyal látogathatók.) A csillagászati távcsöves bemutatót (a Vénusz, a Jupiter, a Szaturnusz megfigyelése, a Nagy Göncöl csillagainak megtekintése) Nagy Rezső székesfehérvári csillagász vezeti július elsején, csütörtökön 21 órától az LMSK-sportpályán.

Maszk helyett divatos maskarás álarc, festett szemüveg is készül majd
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap-archív

Egy nap pihenő, és július 3-án és 4-én máris a nyári fesztivál programjai pörögnek ezerrel a sportpályán. Szombaton 10 órakor nyitja kapuit a vidámpark (lánchinta, ugrálóvár) és a kirakodóvásár, az össznépi főzőversenyen az idén tokányt kell készíteni. A 4. pitesütő versenyre bármilyen ízesítésű, otthon elkészített pitével lehet nevezni 12 és 13 óra között. A színpadi produkciók sorában 16 órától a Tótágas Tornárium légtornászai mutatják be kunsztjaikat, lesz interaktív gyermekműsor, a Dallamok szárnyán zenei összeállítás 17.15 órakor kezdődik. Kaczor Feri 18 órától mulattat, míg Pál Dénes 20 órától énekel. Az utcabálon Dudar Feri húzza a talpalávalót.

A fesztivál vasárnap déltől folytatódik (vidámpark, kirakodóvásár, könyvvásár). A 4 Vidám Tenor 17 órától ad műsort, majd zárásképpen 18 órától előbb Mc Hawer C Tekknő, 19 órától pedig Radics Gigi koncertezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában