Postapartnerség

2024.07.10. 21:27

Az önkormányzat vállalta át a postai szolgáltatásokat

Ismét fix helye lesz az óbarki postának: július 19-től az önkormányzati hivatal épülete mellett lehet postai ügyeket intézni.

Borsányi Bea

Hamarosan ismét fix épületben működik a posta Óbarkon

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

– A régi posta megszűntetését követően hosszú évekig egy konténerben működtek a postai szolgáltatások, amit aztán a mobilposta váltott fel. Nemsokára ismét fix postánk lesz a településen, miután az önkormányzat az úgynevezett Postapartnerség keretében szerződést kötött a Magyar Postával. A korábbi konténert „eltűntettünk”, a továbbiakban egy hagyományos, szigetelt téglaépületben működik az óbarki posta és ezzel egyidőben megszűnik az eddigi mobilposta szolgáltatás a faluban – jelentette be Mészáros Kartal, Óbarok újraválasztott polgármestere.

Július 19-től az önkormányzat Iskola utca 3. szám alatt található épülete mellett kialakított helyiségben lehet postai ügyeket intézni. A posta a hét minden munkanapján, felváltva délelőtt, illetve délután tart majd nyitva. 

Mészáros Kartal beszámolt arról is, hogy a legutóbbi rendkívüli képviselő-testületi ülésen kiválasztották a nagyegyházi faluház tetőszerkezetének felújítására a kivitelezőt. A munkára közel 28 millió forintos támogatást nyert idén tavasszal az önkormányzat, ami – ha minden jól megy – augusztusban el is kezdődhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában