Két helyi pince is tarolt

2024.07.10. 17:00

Nyolc érmet hoztak haza a móri pincészetek

Kiválóan szerepeltek a móri pincék a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által megrendezett 43. borversenyen. Erős volt a verseny, sok volt a minta, ennek ellenére helyt állt az egyik legkisebb magyar borvidék, a móri.

Palocsai Jenő

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2024-ben is megszervezte az országos borversenyt, ami hazánk legelismertebb versenye, legalábbis erről tanúskodik a nevezők száma.

Valamennyi, vagyis mind a 22 borvidék képviseltette magát és a 230 borászatból, összesen 897 minta került az ítészek poharába.

A 43. Országos Borverseny díjait ünnepélyes keretek közt adták át a Larus Étterem és Rendezvényközpontban a 140 díjazott borászatnak. Idén összesen 7 nagy aranyérem, 163 aranyérem és 117 ezüstérem született, emellett 12 különdíjat is kiosztottak, több kategóriában.

Bár az ország 22 borvidékéről, 897 tétellel, 230 pincészet nevezett a háromszintű kiválasztási rendszeren alapuló versenyre, a Móri borvidék, pontosabban annak központja, Mór, rendkívül jól szerepelt. Két pince is öregbítette az Ezerjó hazájának jó hírét.

A Geszler Családi Pincészet két aranyérmet is kapott. Az egyiket a Móri Zenit  2023-ra, a másikat a Geszler Rosé Cuveé  2023-ra. Emellett három ezüstérmes 2023-as boruk is lett a versenyen, a Móri Zöld Veltelíni, a Móri Ezerjó és a Vértes Kincse.

Kiválóan szerepelt még a Paulus Molnár Borház, aki aranyat kapott a Paulus Gold Generosa 2023-ra és a Paulus Selection Olaszrizling 2023-ra. Persze az ezüstérmes Paulus Rácz Jenő Vízió 2023-nak sem volt oka a szégyenkezésre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában