Töretlen fejlődés a cél Mezőszilason

2024.06.15. 17:00

Steidl János: Köszönöm a bizalmat, folytatjuk a munkát!

Többséggel választották újra Steidl János polgármestert vasárnap Mezőszilason. Az eredményt értékelve a faluvezető hangsúlyozta, bízik az új képviselő-testületben, akikkel együtt minden adott a fejlődés tekintetében.

Kecskés Zoltán

Steidl János ugyanilyen mentalitással folytatja a szolgálatot, mint tette az elmúlt években.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/Archív

Milyen érzéssel tölti el, hogy a kampány sikeres volt, ezáltal folytathatja a munkát?

– Természetesen nagyon jó érzés sikeresnek lenni bármely dologban az életben, de ez más. Eddigi pályafutásom során nem sok alkalom volt, hogy az urnához járuló 824 választópolgár mondta el véleményét a teljesítményemről. Azt gondolom, hogy a kampány azért sikerült jól és született ez a több mint 54 százalékos eredmény, mert az én kampányom valójában 2019. október 13-án kezdődött, amikor megbízatást kaptam a polgármesteri feladatra a település lakóitól. Ezen időszak alatt elvégzett alázatos, kitartó munka gyümölcse ez a bizalom. A választás finisében csak annyi tennivalóm volt, hogy kinyilvánítsam szándékomat a mezőszilasiaknak, hogy ugyanilyen mentalitással, továbbra is szeretném folytatni a szolgálatot.

Mit üzen a választóknak?

– Köszönöm a mezőszilasi választóknak saját és hazánk nevében, hogy részvételükkel hozzájárultak a június 9-én történt választási eredmény létrejöttéhez! A magas részvételi arány bizonyítja, hogy nagy többségben vannak azok, akik felelősséget éreznek Magyarország és szűkebb környezetük, a mi esetünkben Mezőszilas jövője iránt és tenni is készek e cél érdekében. Ígérem, hogy megválasztott képviselőtársaimmal és az önkormányzat dolgozói csapatával együtt minden erőnkkel azon leszünk, hogy Mezőszilason a fejlődés töretlen ütemben és mértékben folytatódjon tovább. A cél az, hogy mindannyiunk számára egy még élhetőbb és szerethetőbb legyen településünk!

Mi a véleménye a megválasztott képviselőkről? Mennyiben alakult át a csapat, mit lehet róluk tudni?

– Mezőszilas választópolgárainak akaratából, melyet teljes mértékben tiszteletben tartok, képviselő-testületünk részben megváltozik. Az elkövetkezendő ciklusban három új képviselőtársammal fogunk együtt gondolkodni és dolgozni. Ők koruknál fogva, várhatóan fiatalos lendületet hoznak a csapatba, ami remélhetően bőven kompenzálja önkormányzati munkában lévő kevés tapasztalatukat. Ennek ellensúlyaként a folytatásra megválasztott három képviselőtársam rutinjára számíthatok. Természetesen mind a hat kollégámat jól ismerem, így nyugodtan nézek az eljövendő közös munka elébe. Meggyőződésem, hogy mindannyian egy cél érdekében indultunk a választáson, ami csak a település töretlen fejlődése lehet. Ennek érdekében fogunk és kell együtt konstruktívan munkálkodni.

Konstruktívan fog munkálkodni a megválasztott testület Steidl János polgármester szerint
Fotó:  Borbás Réka

Hogy fog kinézni a következő 4 hónap, az átmeneti időszak?

– Mivel a választók akaratából folytathatom munkámat és a képviselő-testület nagyobb része is ezt teheti, nagyon ideális helyzet alakult ki Mezőszilason. Amit a választási szlogenemben is megfogalmaztam, miszerint a „Töretlen fejlődés Mezőszilason" száz százalékban megvalósulhat. Ugyanis nem szükséges sem etikai, pénzügyi vagy bármely egyéb okból befékezni meglévő fejlesztéseinket, vagy halogatni jelentősebb döntéseket. Így aztán azt mondhatom, hogy a fentiek alapján a kérdés második része a mi esetünkben nem releváns, mert folytatódhat minden megkezdett munka, végrehajtható minden meghozott képviselő-testületi döntés!

Mivel készülnek a nyári hónapokra a programok tekintetében?

– Ebben a tekintetben is a folyamatosság a jellemző. Minden évben januárban készítünk egy település szintű programnaptárt, amely tartalmazza a megrendezésre kerülő eseményeket a faluban. Ez alapján az óvodai és iskolai ballagások, évzárók kerülnek lebonyolításra. Természetesen az augusztus 11-én megrendezésre kerülő hagyományos falunapunk mellett számos, a civil szervezeteink által megszervezett táborok, külföldi kirándulások szerepelnek a palettán. De lesz a belterületi héthektáros parkerdőnkben létrehívott „Balhási piknik” , gyermekek számára falufoglaló verseny, idősebbeknek kocsmakvíz a lovascsárdában. Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünket is számos kiegészítő programmal kívánjuk méltón megünnepelni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában