Az elemlámpa legyen veled

2024.06.12. 15:00

Lovaskocsival is ki lehet menni a szőlőhegyre Móron

Sokak által látogatott rendezvény a We Love Mór Outdoor, vagyis az a szabadtéri borkóstoló, amely során a móri neves pincészetek nem a székhelyükön fogadják a vendégeket, hanem kint, a Vértes oldalának futó szőlősorok között. A legújabb boros bemutatkozás június 15-én, szombaton lesz délután 14 órakor.

Palocsai Jenő

Illusztráció!

Fotó: pexels.com

Az autót otthon kell hagyni és vagy gyalog, vagy bringával ki kell menni a hegyre, a Csókakői útra, ha kellemes szabadtéri körülmények között akarjuk megismerni a móri borászatok szőlősorait, illetve legkiválóbb borait. A júniusi We Love More Outdoor most szombaton kezdődik 14 órától, és aki sem gyalogolni, sem biciklizni nem akar, az akár lovaskocsival is kimehet a szőlőhegyre, ugyanis a Ferencz tanya fogatai fél óránként indulnak majd a posta oldalából.

Akik mégis inkább az autó mellett döntenek, azoknak érdemes tudniuk, hogy csak a borút elején található telephelyparkolóban hagyhatják a résztvevők az autókat, mert a túra alatt az érintett útszakaszt lezárják, miközben a polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a résztvevők vigyenek magukkal kényelmes cipőt a terepre, napkrémet a sugárzás ellen és legyen velük elemlámpa is. Borkóstolóról lévén szó, érdemes poharat is vinni, de aki ezt elfelejti, az a helyszínen ezt pótolhatja, a többi felsorolt kellékkel ellentétben.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a rendezvény ingyenes, szabadon, kötelezettségek nélkül látogatható, és ha az érdeklődők azt szeretnék, hogy ez így legyen a jövőben is, akkor senki se vigyen a szőlőhegyre, illetve a programra máshonnan hozott borokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában