Arcanum

2024.06.20. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Szanyi-Nagy Judit

Elsőként itt működik mozgólépcső is

„Székesfehérvárott az Állami Áruház jelenleg olyan épületben üzemel a Szabadság téren, amelynek helyiségei már évek óta szűknek bizonyulnak” – kezdte cikkét 1964. június 20-án a Fejér Megyei Hírlap. Majd így folytatta: „Az áruház évről évre növekvő nagy forgalma miatt a helyi szervek kezdeményezésére a Belkereskedelmi Minisztérium kollégiuma modern, és a rohamosan fejlődő város minden igényét kielégítő, új Állami Áruház építését hagyta jóvá. Az új Állami Áruház a város közép­- pontjában elhelyezkedő új üzletnegyed reprezentatív épülete lesz a Kempelen téren. A hétezer négyzetméter alapterületen épülő, többszintes épület a legkorszerűbb technológiai megoldásokat foglalja majd magába, s alkalmas lesz a legújabb kereskedelmi formák megvalósítására. A vidéki városokban lévő állami áruházak között elsőként itt működik majd mozgólépcső. A többszintes épületet a megépülő új üzletnegyed többi épületével az első emelet magasságában teraszos kiképzésű közlekedő köti majd össze. 
Az új Állami Áruház előreláthatólag harminckét millió forintos beruházás lesz. Az előkészületi munkák már megkezdődtek. Az új Állami Áruház megnyitására a tervek szerint 1967 második felében kerül sor.”

Bekerültek az első osztályba

A futballt tekintve 1974-ben Lajoskomárom és Polgárdi is szépen szerepelt. „A vasárnapi zárófordulóval megyei és járási szinten egyaránt véget értek az 1973–74. évi bajnokság küzdelmei. A megyei I. osztályban, amint az várható volt, a Toldi SE megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet, a hajrában egyedül maradt vetélytársa, a Sárbogárd csapatával szemben.” A Fejér Megyei Hírlapban június 20-án megjelent írásból kiderül: „A megyei II. osztály Kotrobai csoportjában már hetekkel ezelőtt biztos volt Lajoskomárom első helye. A Kövér csoportban Polgárdi együttese nagyszámú szurkolóinak biztatása mellett kilencszer talált a vendég seregélyesiek hálójába, ebből azonban a játékvezető les címén három gólt érvénytelenített. A vendégek nagyarányú vereségében két fegyelmezetlen játékosuk is vétkes, akiket a bíró kénytelen volt kiállítani.”
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában