Kiküldetés előtt

2024.02.17. 10:00

Misszióba készülnek a katonák

2024-ben már huszonnyolcadik alkalommal készül váltásra a Magyar Honvédség Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. Az EUFOR-kontingens kiutazó állományának többségét és a katonák felkészítését is az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár biztosította. A kontingens fő erői február végén és március elején települnek ki a műveleti területre.

Feol.hu

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

Barta Sándor zászlós első alkalommal próbálhatja ki magát nemzetközi környezetben, mint a többnemzeti zászlóalj törzsének hadműveleti beosztott altisztje. A zászlós elmondta, hogy a felkészülési időszak során lehetősége nyílt megismerkedni bajtársaival és az előtte álló feladatrendszerrel. Úgy véli, hogy felesége és 10 éves kislánya támogatása olyan biztos hátteret nyújt számára, amellyel le tudja küzdeni az előtte álló 6 hónap kihívásait.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

A kaposvári MH Lahner György 2. Ellátóezred Helyőrségtámogató Parancsnokságánál szolgálatot teljesítő Czuh Fanni őrvezető ismerős környezetbe tér vissza. Előző szerepvállalásánál a lövészszázad gépkocsivezetőjeként szolgált, most az ellátó rajban számítanak rá. Az őrvezető izgatottan várja a misszió kezdetét, hiszen egy teljesen más beosztásban tesztelheti képességeit. Családja támogatása rendkívül fontos számára, akik amellett, hogy féltik, egyben nagyon büszkék is rá, hogy ezt a hivatást választotta, s a katonaéletben találta meg igazán önmagát.

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

Németh László törzsőrmester a fehérvári dandár Telepíthető Infokommunikációs Zászlóalj Híradó Századánál rádiórelé állomásparancsnoki beosztásban szolgál. A kétgyermekes katona missziós feladatait a lövészszázad rajparancsnokaként a bázis őrzés-védelme jelenti majd. Nyelvtudásának folyamatos fejlesztésével pedig fontos célkitűzése, hogy jobban megismerje más nemzetek haderejének harceljárási taktikáit, és magukat a katonákat is.

Szöveg: Gyimóthy Levente ha.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában