Közösségi kvízestből kocsmahangulat

2024.01.22. 18:30

Amikor az önkormányzatból lesz a "legjobb kocsma"

Úrhida, az örökké pezsgő kis település. A hely, ahol a helyi önkormányzat napközben komoly döntéseket hoz, egyszer csak a falu legmenőbb "kocsmájává" alakul.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ebben a kis faluban, – ahol a fehér varjak száma is túlszárnyalja a kocsmákét (egyébként is nulla a kocsma szám) – a helyi önkormányzatnak is helyet adó közösségi házban, történik valami. A hírek szerint, a hagyományos kvízdélutánokat februártól felváltja a “kocsmakvíz” – egy esemény, ahol a tudás és a humor egyaránt fellelhető lesz.
Müller Alexandra, a település kulturális programjainak felelőse, most új szerepet vállal: ő lesz a vagány és rendhagyó elmebajnokság háziasszonya. 

– Kezdetben csak a szokásos kvízeket tartottuk, – meséli Müller Alexandra, a rendezvények szervezője, – de aztán rájöttünk, hogy ha hozzáadunk egy csipetnyi kocsmahangulatot, akkor a kvíz sokkal izgalmasabb lesz!

Kocsmakvíz: Az úrhidai változat

“Hogy Úrhidán nincs kocsma? Fogd meg a söröm!” mondhatták a szervezők, akik a közösségi házban, az önkormányzat irodái mellett tervezik megrendezni az eseményt. Itt talán tényleg az a legnagyobb kockázat, hogy a polgármester is bepillant egy-egy kvízkérdésre. Mivel az épület és a helyiség nem igazán van felszerelve kocsmai kellékekkel, a játék résztvevői hozzák az italokat és a rágcsálnivalót, így teremtve meg a batyus buli és a kocsma egyvelegének hangulatát. 
A játék kérdéseitől sem kell éppen megrettenni. Mint Alexandra elárulta, a témák széles spektrumon mozognak majd: a kocsmatörténelemtől kezdve a biológián át, a sportig. Lehet, hogy a legnehezebb feladvány az lesz, hogy melyik snacket bontsák fel először? Nem tudjuk, mert a játék részleteit Alexandra pont úgy őrzi, mintha a 2024-es érettségi kérdések lennének.

Tudás, humor, és egy csepp úrhidai szellem

A kocsmakvíz Úrhidán valódi közösségi eseményként debütál február 2-án este, ahol a nevetés és a tudás egyaránt megkapja a maga szerepét. Mert itt nem csak a tudás számít, hanem az is, hogy mennyire van humora a résztvevőnek. Annyit azért elárultak a szervezők, hogy a település vezetőjének vigyázó tekintete mellett, – de az ő jóvoltából – egy-egy üveg bor is támogatja majd a csapatok szereplését és hangulatát. 

Mivel a verseny csak akkor az igazi, ha van miért küzdeni, az első három helyen végzett csapat, biztosan nem megy haza üres kézzel. A nyereményeket ugyan szintén homály fedi, de hát ettől csak még csábítóbb a kihívás. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában