Felkavaró képek!

2024.01.07. 20:38

Horrorisztikus látvány a Pátkai-tározónál: a nagyhalakat sem kíméli a pusztulás (fotók)

Brutális látvány fogadta az elmúlt időszakban a látogatókat, kik a víztározóhoz mentek: a halpusztulás a nagyobb példányokat sem kímélte, amely látszik a felvételeken is. A civilek által készített fotókat a polgárőrök juttatták el hozzánk.

S. Töttő Rita

Fotó: Látogatók

Ahogy azt megírtuk, december óta tapasztalható halpusztulásról számolnak be a szakemberek a Pátkai-víztározóban. Ennek oka pedig az algák jelenlétének elszaporodása volt – áll a vízügyi jelentésben. Hasonló kritikus vízminőségi állapot – tudtuk meg - időnként előfordul, mint tavaly novemberben, amikor gyakorlatilag rekord méreteket öltött. 

Forrás: Civilek/Pátkai Polgárőrség

Ennek a hatása az oxigénhiány, illetve az emellett megvalósuló lebontó folyamatok túlsúlya, az ammónium és a szulfid mennyiségének emelkedése is a vízben. Ezek mind hozzájárulnak a tározóban tapasztalható halpusztuláshoz. Az elpusztult halakat a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége (HOFESZ) folyamatosan gyűjti be. 

Forrás: Civilek/Pátkai Polgárőrség
Forrás: Civilek/Pátkai Polgárőrség

 

Forrás: Civilek/Pátkai Polgárőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában