Ismét lesz horgászfórum a Velencei-tó helyzetéről

2023.11.21. 09:00

Vitákra, érvek csatájára is készülni kell Gárdonyban

Másodszorra rendez fórumot a Velencei-tó horgászatának, halgazdálkodásának helyzetéről, jövőjéről a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége.

Tihanyi Tamás

A tó északi partjának ebben a csónakkikötőjében kezdi átvenni az uralmat a nádas, mert sok horgász ki sem kötött idén az alacsony vízállás miatt

Fotó: Tihanyi Tamás

A horgászok finoman szólva szókimondó emberek, ezért bizonyosan sok nézőpont, vélemény találkozik és ütközik majd rövidesen azon az elsősorban horgászattal foglalkozó fórumon, amelynek természetesen éppen a találkozás, a közös tervezés, a véleménycsere a célja. Mondhatjuk ezt azzal a ténnyel összefüggésben is, hogy a tó vízállása még az elmúlt év megszokottnál csapadékosabb időjárása ellenére sem mutat megnyugtató képet. (Az agárdi vízmérce hétfőn délután 83 centit mutatott.) Bizonyosan szóba kerül majd az őszi haltelepítés, amelynek során az elmúlt hetekben a horogérett pontyok mellett csukaivadék került a Velencei-tóba.

Legutóbb csukaivadékok kerültek a tóba a Szúnyog-sziget hajókikötőjében az őszi haltelepítési program részeként
Fotó: MOHOSZ

 Az eseményre – amelyre december 1-én, pénteken 10 órától a gárdonyi Vital Hotel Nautis konferencia termében kerül sor –, már várják az érdeklődők jelentkezését a szabad helyek erejéig egészen november 24-én, pénteken 12 óráig az alábbi linken található adatlap kitöltésével: II. Velencei-tavi Horgászfórum (office.com)

 A fórumon a vitát, hozzászólásokat megelőzően először Ferincz Árpád, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Természetesvízi Halökológiai Tanszékének vezetője tart előadást a tó halállomány-felmérésének eredményeiről és a halgazdálkodás lehetőségeiről. Pálinkás Imre Pál, a MOHOSZ helyi kirendeltségének vezetője a halgazdálkodás aktuális feladatairól, Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese pedig a Velencei-tó és a MOHOSZ jelenéről és jövőjéről beszél majd. Azok számára, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, a fórumot online módon közvetítik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában