Fontos változás

2023.11.24. 15:00

Biztonságosabbá vált a gyalogátkelőhely

Az abai lakosok és az iskolás gyerekek által is gyakran használt Rákóczi utcai gyalogátkelőhely használata többek szerint kifejezetten problémás volt. Az önkormányzat a terület egy részének lezárásával orvosolta a problémát.

Héjj Vivien

A szóban forgó területen biztonságosabbá válhat a gyalogosok átkelése

Forrás: Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala / facebook

Amint azt az önkormányzat közösségi felületén hírül adta, az elmúlt időszakban a városvezetés felé több szülői jelzés is érkezett arról, hogy a Rákóczi utcában problémás a gyerekek átkelése, ugyanis a gyalogátkelő közvetlen közelében – a bolt előtti részen – a parkoló autók veszélyes manővereket hajtanak végre, a kerékpárúton közlekednek és eltorlaszolják a gyalogátkelőhelyhez vezető utat.

A probléma megszüntetése érdekében az önkormányzat a szóban forgó terület egy részének lezárásáról döntött.

– Az önkormányzati vezetés számára kiemelten fontos a gyermekek biztonsága, így a veszélyt jelentő részt lezárta a gépkocsik elől. A boltnál egyébként több, mint 10 kiépített, térköves parkoló áll a vásárlók rendelkezésére – tudatta a változást az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában