Történelmi időkben voltak nyolcadikos végzősök

2023.10.24. 12:00

Találkoztak a sárbogárdi öregdiákok

Kedves levelet kapott szerkesztőségünk az 1956-57-es években nyolcadikosként elballagó, egykori sárbogárdi diákoktól. Találkoztak legkedvesebb, ma 98 éves tanárnőjükkel, majd a közeli iskolában elevenítették fel a régi idők emlékeit.

Házi Péter

Fotó: Az osztálytalálkozóról

Történelmi időszakban, 1956-1957-ben voltak nyolcadikosok annak az osztálynak a diákjai, akik nemrég, a 66. évfordulón találkoztak egymással. Mint írták, az idei találkozó időpontjában már csak tízen maradtak az egykori osztályból, ahogy sajnos egykori osztályfőnökük, Molnár László is meghalt már. A régi tanárok közül egyedül az osztályfőnök felesége, a 98 éves Molnár Lászlóné Harth Vilma él, csodálatos szellemi frissességgel, derűvel, életkedvvel! 

A 66. találkozót ezért az ő otthonában, tortával, pezsgővel, jóízű beszámolóval, a távollévőkről szóló megemlékezéssel tartották meg. Ezt követően a közeli iskolába sétáltak át, ahol a régi tablókat nézték meg közösen. Megállapították, hogy a szépen felújított iskolában jó lehet most diáknak lenni.

A temetőben megkeresték az elhunyt osztálytársak sírjait, ahol csendesen emlékeztek a régi, szép időkre, s abban is megállapodtak, hogy ezentúl évente találkoznak majd. 

A találkozón jelen volt: Bus István, Ferenczi József, Horváth Margit, Plézer Teréz, Szabó Natália, Tóth Kata. Távollévők: Bruzsa Sarolta, Fodor Irén, Szopori Mária, Vági Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában