Új tagokat várnak az imaszövetségbe

2023.10.10. 20:00

Előadással egybekötött emlékmisét tartottak Székesfehérváron

Prohászka Ottokár püspök születésének 165. évfordulójára emlékeztek október 10-én, a Vasútvidéki Prohászka templomban. Az emlékmise előtt Mózessy Gergely tartott előadást a szentéletű püspök életéről.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Délután négy órakor kezdődött az az előadás, melyet Mózessy Gergely tartott a 165 éve született Prohászka Ottokár életéről, Az egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója külön fejezetet szentelt a püspök és a pápák viszonyáról, mely egyfajta korlenyomata annak az időszaknak, amelyben Prohászka elismerést vívott ki.

Mózessy szavait követően, 17 órától hagyományos módon szentmisével, majd közös imádsággal emlékeztek meg Prohászka Ottokár püspökről, a róla elnevezett templomban. Az emlékmise főcelebránsa Spányi Antal megyés püspök.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az ünnepségre az ország minden részéből érkeztek a Prohászka Imaszövetség tagjait, akik a szentéletű püspök példájára a magyar egyházban új papi és szerzetesi hivatások születéséért imádkoznak. Mivel ez a szentmise egyben a Prohászka Imaszövetség tagjainak találkozója is volt, szó esett arról, hogy új tagok jelentkezésére számítanak, Az ünnepi alkalmon a Prohászka Imaszövetség tagjai átvehették a püspökség ajándékaként a Prohászka Napi Kalauzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában