Jótékonysági kezdeményezés

2023.10.28. 13:30

A katolikus templom felújítására gyűjtenek Abán

Helybéliek összefogásával és támogatásával újulhat meg az abai katolikus templom. Az önkormányzat és az egyház gyűjtést szervez a kitűzött cél eléréséhez.

Héjj Vivien

A templomfelújítást szolgáló gyűjtés jól halad, s tovább folytatódik

Fotó: Fehér Gábor/FMH-Archív

A város egyik jellegzetes épülete a katolikus templom, melynek műszaki állapota napjainkra jelentősen leromlott, az épület felújításra szorul. Az ehhez szükséges anyagi forrás nagyobb részét az egyház pályázatokból és önerőből biztosítja, azonban a külső felújításhoz még több pénz szükséges.

A város képviselő-testülete az egyházzal egyeztetve adománygyűjtő kampányt szervez a hiányzó forrás előteremtésére. A projekt részeként jótékonysági koncertet tartanak a templomban október 28-án, szombaton 16 órától. Az eseményen a székesfehérvári Szent György Kórház kórusa lép fel, az érdeklődők támogatói jegyek vásárlásával járulhatnak hozzá a kitűzött cél eléréséhez.

Az önkormányzat a továbbiakban is várja a pénzbeli adományokat magánszemélyektől, vállalkozásoktól, szervezetektől és intézményektől egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában