Áramszünet

2023.08.24. 13:16

Transzformátor hiba okozza a kellemetlenséget Székesfehérváron (frissítve)

Székesfehérváron több órás áramkimaradásra kell számítani egy transzformátor hibája miatt.

Feol.hu

A helyi lakosok közösségi oldalán számoltak be az esetről, ahol egyikük elmondta, hogy közvetlenül az E.ON-al beszélve értesült a problémáról. Az áramszolgáltató szerint a hiba 11:05-kor keletkezett, és a javítás akár több órát is igénybe vehet. A feol.hu azonnal kapcsolatba lépett az áramszolgáltatóval, hogy pontos információkat szerezzen az esetről és annak várható időtartamáról.

Alábbiakban az E.ON válasza olvasható: 

- Délutánra tervezték az összes érintett helyen szükséges javítást, hogy minden otthonban visszaálljon az áramszolgáltatás, ami annyit tesz, hogy cikkünk frissítéséig már vélhetően mindenhol sikerült átmeneti megoldásokkal ugyan, de visszaállítani a szolgáltatást. Az E-ON szakemberei tovább dolgoznak, de további munkájuk nem befolyásolja a szolgáltatás minőségét – tudtuk meg az E-ON tájékoztatójából. Az Álmos vezér utca környékén, a Fáy András lakótelepen és a hozzá csatlakozó vezér nevű utcákban észlelték áramszünetet a lakók. Itt is intenzíven dolgoztak szakembereik, hogy minél hamarabb helyreálljon az áramszolgáltatás.

Az E-ON válaszából kiderül, hogy Székesfehérváron az egyszerre bekövetkezett középfeszültségű kábel hibákat javították a szolgáltató szakemberei. A javítás ideje alatt minimalizálták az áramszüneteket, ezért nagy teljesítményű aggregátorokat használtak. A belvárosban pedig egy speciális műszaki megoldással biztosítottak áramot, amíg a háttérben zajló hibajavítás be nem fejeződött. Fontos megjegyezni, hogy a hibák felderítéséhez az útburkolatot is bontaniuk kellett, ami növelte az elhárítási időt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában