Azon vannak, hogy mielőbb megoldódjon a probléma

2023.07.09. 20:00

Keresik, de nem találják az új fogorvost Cecén

Július 1-jével megszűnt az orvosi ellátás Cecén. Ennek jártunk utána. Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy a helyzet nem túl rózsás.

Kecskés Zoltán

Szabadság miatt változik a megszokott rend

Fotó: KCs/DM-Archív

– Itt állunk fogorvos nélkül, megoldás jelenleg nincs, de dolgozunk rajta – felelte lapunknak Fazekas Gábor, Cece polgármestere. – Az lenne a megoldás, ha valaki elvállalná a helyettesítést, de a környékbeli fogorvosok közül eddig még senki sem állt kötélnek.

A faluvezető kiemelte, hogy előző orvosuk 48 éve után július 1-jével felhagyott a praxissal, csak magánrendelést vállal, így jelenleg keresik az utódot a Cece, Vajta és Sáregres fogászati rendeléséhez. Mint mondja, a helyzet nem túl rózsás. A praxist meghirdették, de egyelőre nincs jelentkező. Valaki egyből elutasította az ajánlatott, míg egy másik potenciális jelölt kisebb gondolkozás után mondott nemet, mivel több gyerekes családanyaként logisztikailag nem tudta volna megoldani az ellátást.

Fazekas Gábor hozzátette azt is, hogy az önkormányzat díjmentesen biztosítja a rendelő használatát, sőt szolgálati lakást is biztosit, ha szükségekes.

– Az önkormányzat nem varázsló – nyugtázta szomorúan – Ha minden kötél szakad, sürgősségi ellátásra Sárbogárdra, illetve Alapra mehetnek a betegek. Amennyiben valakinek nem sürgősségi ellátásra van szüksége, sajnos akkor magánpraxisban tudja csak megoldani, amíg a helyzet nem rendeződik helyi szinten. Mi azon vagyunk, hogy mielőbb rendeződjön. Kaptunk ígérvényt egy fogászati ellátást végző szolgáltatótól, aki Előszálláson is ellátja a fogászati rendelést, hogy az ősszel térjünk vissza a kérdésre. Bízunk benne, hogy mielőbb megoldódik a probléma!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában