A zeneiskola alapesetben az iskolakezdéstől várja a gyerekeket

2023.05.17. 11:31

Elkezdődtek az alkalmassági meghallgatások a Hermannban

Ahogy arról a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI honlapján is tájékoztatja a szülőket és gyerekeket május 17-től megkezdődtek az alkalmassági meghallgatások.

Déri Brenda

Forrás: FMH-Archív / FG

Mint írják a meghallgatáson a jelentkező által megjelölt hangszert tanító tanárok hallgatják meg a gyerekeket, felmérve a zenei képességeit és a hangszerhez szükséges adottságokat. A zeneiskola azt tanácsolja, hogy a meghallgatásra egy dallal készüljön a gyermek, ezen túl pedig számítson ritmusgyakorlatokra és dallam éneklésre. Amennyiben sikeresnek bizonyul a meghallgatás különböző tanszakok közül választhatnak a jelentkezők: billentyűs, vonós, akkordikus, fafúvós, rézfúvos, vokális vagy népi.

A zeneiskola alap esetben az iskolakezdéstől várja a gyerekeket, de olykor óvodás korúakat is felveszünk. „Az iskola 1. és 2. osztályában úgynevezett “előképző” osztályokba járnak a gyerekek, ilyenkor lehetőség van akár csak szolfézs órára járni. Az általános iskola 3. osztályában kezdődik a zeneiskolai 1. osztály” – írják a honlapon. 

A meghallgatás három napon keresztül tart, május 17-től 19-ig, délután 14 és este 18 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában